Postup přípravy receptu Báječná rýžová pyramida:
Rýži důkladně propláchneme, nasypeme do kastrolku a zalijeme kokosovým mlékem. Plechovku od kokosového mléka vypláchneme asi 200 ml vody a přilijeme k rýži. Přidáme cukr, chilli papričku a sůl. Rýži promícháme, přivedeme k varu a pak pomalým varem vaříme asi 12 minut doměkka.
Mezitím dáme do jiného kastrolku tropické ovoce i s nálevem, přilijeme javorový sirup, celou skořici, badyán a kardamom. Povaříme asi 3 minuty. Necháme zchladnout a přecedíme. Šťávu nevyléváme. Z rýže vyjmeme feferonku. Misky vyložíme potravinářskou fólií nebo vypláchneme studenou vodou a naplníme je do třetiny rýží. Pak naskládáme ovoce, zasypeme ho vrstvou rýže a dobře upěchujeme. Naplněné misky vložíme do chladničky a necháme asi 40 minut ztuhnout. Pak dezert opatrně vyklopíme z misek na talířky, přelijeme šťávou a dozdobíme plátkem citronu, zbylým ovocem a lístkem máty.