Těsto: 4 ks vajec
| 150 g cukru krupice
| 150 g hladké mouky
| 20 g čokolády
| Krém: 300 ml mléka
| 100 g másla
| 60 g cukru krupice
| 1 ks vanilkového pudinku
| 60 g cukru moučky
| 50 ml vaječného likéru
| 1 ks vanilkového cukru
| 1 konzerva broskví na ozdobu
| 1 hrst nasekaných oříšků
| 80 g čokolády na ozdobení
Postup přípravy receptu Čokoládové věžičky:
Žloutky vyšleháme s polovinou cukru do pěny. Bílky se zbylým cukrem na tuhý sníh. Obě hmoty spojíme a lehce vmícháme mouku s rozehřátou čokoládou. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v troubě při 200°C asi 8 minut. Upečené těsto přendáme z plechu na pracovní desku a po vychladnutí otočíme a opatrně odtrhneme papír. Vykrájíme kolečka o průměru 6 cm.
Z mléka, cukru krupice a pudinkového prášku svaříme hustý krém, který necháme za stálého míchání vychladnout. Změklé máslo nakrájíme na malé kousky, přidáme moučkový cukr, vanilkový cukr a vaječný likér a utřeme do pěny. Smícháme s vychladlým pudinkovým krémem a naplníme do cukrářského sáčku.
Na 10 koleček nastříkáme část náplně a přiklopíme zbylými kolečky. Po obvodu povrchu nastříkáme zbylý krém, do středu nalijeme trochu rozehřáté čokolády a do ní nebo na, vmáčkneme broskvi. Povrch věžiček posypeme nasekanými oříšky. Dáme do chladu.
Fotky receptu Čokoládové věžičky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!