200 g bílé čokolády
| 1/2 lžičky rumového extraktu
Postup přípravy receptu Bílá čokoláda s rumem:
Nalámanou bílou čokoládu dejte v žáruvzdorné míse rozehřát do mikrovlnky; stačí zhruba minuta při 850 W. Poté mísu vyjměte - raději v chňapkách, mísa může být dost rozpálená -, čokoládu zamíchejte a ještě ji na 50 vteřin vraťte do mikrovlnky. Tentokrát troubu nastavte na co nejvyšší výkon. Čokoláda by měla být krásně měkká a vláčná. Přidejte rumový extrakt a důkladně zamíchejte.
Lžičkou naplňte osm tvořítek na led ve tvaru hvězdičky (může být i jiný tvar) a dejte minimálně na hodinu do mrazáku.
Podnos s vyšším okrajem vyložte pečicím papírem a vyklopte na něj čokoládu z tvořítek. Jednotlivé hvězdičky zabalte do malých celofánových sáčků.
Fotky receptu Bílá čokoláda s rumem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!