Novoroční předsevzetíNovoroční předsevzetí 5 důvodů, proč nemůžete zhubnout5 důvodů, proč nemůžete zhubnout Nový seriál Slunečná míří k divákůmNový seriál Slunečná míří k divákům Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 29.01. 2020
Dnes má svátek Zdislava
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Borůvkový dort s lučinou

fotka Borůvkový dort s lučinou
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 70 min
Hodnocení:  ++++-_____
Počet hodnocení: 8

Použité suroviny receptu Borůvkový dort s lučinou:

Těsto:  | 3 vejce  | 60 g cukru  | 100 ml oleje  | 100 ml mléka  | 200 g polohrubé mouky  | 1/2 bal. kypřicího prášku do pečiva  | 1 borůvkový džem na potření korpusu  | Lučinová vrstva:  | 150 g sýru lučina  | 1 bal. vanilínového cukru  | Ovocná vrstva:  | 2 bal. dortové želé čiré  | 350 ml jablečného džusu  | 50 g cukru  | 300 g borůvek  | Poleva:  | 50 g sýru lučina  | 1 lžička moučkového cukru  | 1 lžička mléka

Postup přípravy receptu Borůvkový dort s lučinou:

1. Oddělíme žloutky a bílky. Žloutky vymícháme s cukrem do pěny. Postupně přimícháme olej, mléko a mouku smíchanou s kypřicím práškem do pečiva. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který vmícháme elektrickým šlehačem na nejnižším stupni do těsta.
2. Těsto vylijeme do dortové formy vyložené pečícím papírem a uhladíme stěrkou. Pečeme v předehřáté troubě při teplotě asi 170 °C po dobu cca 20 min. Po upečení stáhneme z korpusu pečící papír a necháme vychladnout. Studený korpus podélně rozřízneme a spodní část potřeme borůvkovým džemem. Horní polovinu korpusu přitlačíme na džem.
3. Na náplň utřeme lučinu s vanilínovým cukrem a tuto směs natřeme na horní korpus tak, aby asi 2 cm od okraje zůstaly volné. Kolem dortu znovu upevníme okraj formy.
4. Do jablkového džusu nasypeme dortové želé a cukr a za stálého míchání přivedeme k varu. Když směs začne vřít, přidáme borůvky a znovu přivedeme k varu. Pak směs sundáme z plotny a necháme trochu vychladnout. Ještě teplou směs vylijeme opatrně na lučinovou vrstvu.
5. Dort dáme do lednice, kde ho ponecháme nejlépe do druhého dne. Před podáváním připravíme polevu: Lučinu vymícháme s moučkovým cukrem a mlékem dohladka. Touto polevou uděláme na dortu kaňky.


Fotky receptu Borůvkový dort s lučinou:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Borůvkový dort s lučinou
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !