Postup přípravy receptu Hrušky v kabátku:
V míse rozmícháme podmáslí s vejci, přilijeme bílé víno, zahustíme moukou a ochutíme lžící cukru a špetkou soli. Vše vyšleháme dohladka. Do jiné misky nasypeme kokos. Hrušky oloupeme, rozpůlíme a odstraníme jádřince. Nejprve ja namočíme do vinného těstíčka a pak je obalíme v kokosu, který na ně dobře přitiskneme. V malém kastrolu rozpálíme olej a hrušky v něm (nejlépe po jedné) osmažíme. Když začne kokos zlátnout, přeneseme je na pekáček vyložený pečícím papírem a najednou je v troubě předehřáté na 130°C asi 10 minut dopékáme. (Smažením by dostatečně nezměkly, protože kokos se velice rychle pálí.) V kastrůlku svaříme červené víno se zbylým krupicovým cukrem, pomerančovou šťávou a kouskem kůry. Přidáme 3/4 brusinek a rozvaříme je a kaši. Nakonec přidáme zbylé brusinky a necháme jen přejít varem. Hrušky rozdělíme na talíře, přidáme trochu brusinkové omáčky, ozdobíme mátou a posypeme moučkovým cukrem.