Použité suroviny receptu Bábovka se studentskou směsí:
400 g polohrubé mouky
| 1 prášek do pečiva
| 200 g studentské směsi (ořechy, kousky čokolády, sušené ovoce)
| 250 g Hery
| 200 g cukru krupice
| 1 vanilkový cukr
| 4 žloutky
| 100 ml mléka (vlahého)
| 4 bílky
Postup přípravy receptu Bábovka se studentskou směsí:
Mouku promícháme s kypřícím práškem. Větší kousky ze studentské směsi pokrájíme. Tuk třeme s větší polovinou pískového cukru a s vanilkovým cukrem, postupně ke směsi přidáváme žloutky. Do našlehané směsi přidáváme střídavě mléko a mouku a nakonec studentskou směs. Z bílků a druhé části cukru ušleháme hustý sníh a lehce jej vmícháme do těsta.
Těsto vlijeme do formy na bábovku, kterou jsme nejdříve vytřeli tukem a vysypali hrubou moukou. Rozhrneme ho směrem k okrajům a formu vložíme do trouby vyhřáté na 180 stupňů C. Bábovku pečeme asi 20 minut, potom teplotu zvýšíme a bábovku dopečeme. Před koncem pečení se vpíchnutím špejle přesvědčíme, zda je bábovka skutečně upečená i uvnitř (špejle musí zůstat suchá). Formu vyjmeme z trouby na drátěnou podložku. Až po 10-ti minutách ji obrátíme a vyklopíme. Vychladlou bábovku pocukrujeme.
Fotky receptu Bábovka se studentskou směsí:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!