Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Brambory na jalovci

fotka Brambory na jalovci
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 40 min
Hodnocení:  +++++_____
Počet hodnocení: 30

Použité suroviny receptu Brambory na jalovci:

500 g oloupaných a na plátky nakrájených brambor  | 2 cibule  | 200 g anglické slaniny  |  sůl  |  černý mletý pepř  | 50 g (4 lžíce) másla  | 2 lžičky mletého jalovce od Antonína

Postup přípravy receptu Brambory na jalovci:

Cibuli nakrájíme nadrobno, anglickou slaninu na kostičky. Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce másla (25 g) a necháme zesklovatět cibuli. Přidáme slaninu a ještě pár minut smažíme.

Předehřejeme troubu na 160 °C. Ohnivzdornou nádobu plníme střídavě vrstvou cibule se slaninou a vrstvou brambor posypaných mletým jalovcem (na každou vrstvu cca 1 lžička), osolených a dle chuti opepřených. Končíme vrstvou brambor. Zalijeme 150 ml vody.

Nádobu uzavřeme víkem a pečeme asi 1 hodinu. Nakonec víko odkryjeme, na brambory poklademe kousky másla (2 lžíce – 25 g), teplotu zvýšíme na 250 °C a dáme zezlátnout (cca 10 – 15 minut).

Podáváme jako samostatný pokrm nebo jako přílohu k masu.


Fotky receptu Brambory na jalovci:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Brambory na jalovci
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !