Postup přípravy receptu Bramboráčky se zeleninou:
Papriky omyjeme, rozpůlíme a očistíme, cukety omyjeme a očistíme. Obě přísady nakrájíme na kostičky a zhruba 5 minut opékáme v hrnci s rozehřátým olejem. Česnek oloupeme, prolisujeme a přidáme do hrnce. Osolíme a opepříme, stále mícháme a přidáme rajčata a tymián. Přikryté dusíme asi 5 minut při mírné teplotě. Brambory oloupeme, omyjeme, nahrubo nastrouháme, osolíme a opepříme.
Na pánvi rozehřejeme trochu másla. Brambory nabíráme lžící, vkládáme do pánve a postupně z obou stran dozlatova smažíme bramboráčky. Pokaždé přidáme trochu másla. Usmažené bramboráčky dáme na papírovou utěrku, kam se vsákne přebytečný tuk a horké je uchováme v troubě předehřáté na 80 °C. Potom je i se zeleninou upravíme na talíře a můžeme podávat jako přílohu k masovým směsím.