500 g nasekaných datlí
| 3,5 l datlí
| 4 šálky proprané rýže basmati
| 5 ks nasekaného česneku
Postup přípravy receptu Česnekový rýžový pudink:
Přivedeme mléko k varu. Dáváme pozor, protože mléko se moc snadno připaluje. Můžeme si preventivně pomoci natřením hrnce rostlinným olejem nebo přepuštěným máslem - ghee. Jakmile mléko dosáhne bodu varu, přidáme nakrájené datle a vaříme spolu nejméně 20 minut, za občasného míchání. Scedíme datle a přivedeme opět mléko do varu, přidáme rýži, česnek a vaříme za míchání na mírném ohni až je rýže hotová. Necháme ochladit a podáváme s jogurtem.
Fotky receptu Česnekový rýžový pudink:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!