Postup přípravy receptu Čokoládová posedlost k sv. valentýnovi:
Předehřát troubu na 150°C. Vymazat máslem a vysypat moukou formu ve tvaru srdce, nebo kulatou formu, asi 20 cm velikosti.
V ohnivzdorné misce smíchat dohromady šlehačku, máslo, cukr, čokoládu a kakao. Položit ji nad pomalu vařící vodu a metlou našlehat vše dohromady.
V jiné misce našlehat vejce do světle žluta. Postupně zašlehat čokoládovou směs do vajec.
Vložit směs do připravené formy, tu položit do jiné ohnivzdorné nádoby s vysokým okrajem a nalít do ní vařící vodu, tak do 1/3 výšky srdcové formy (forma nesmí plavar, musí stát). Opatrně přenést do trouby a péct ve vodní lázni po 45 min., nebo až špejle zapíchnutá do středu dortu je po vyjmutí čistá. Nechat vychladnout v otevřené troubě.