Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Čokoládové francouzské beignets

fotka Čokoládové francouzské beignets
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 55 min
Hodnocení:  +++++-____
Počet hodnocení: 22

Použité suroviny receptu Čokoládové francouzské beignets:

280 g středně sladké čokolády, nasekané  | 170 ml plnotučné smetany - šlehačky 35%  | dle chuti: neslazené kakao na poprášení  | dle potřeby: olej na hluboké smažení  | dle potřeby: mouka na poprášení  | Těstíčko:  | 1 čtvrtlitrový hrníček hladké mouky  | 1 čtvrtlitrový hrníček polohrubé mouky  | 4 lžičky oleje  | 1 špetka soli  | 1 vejce  | 225 ml piva (nejlépe světlý ležák)  | 2 bílky  | 1 lžíce cukru

Postup přípravy receptu Čokoládové francouzské beignets:

Do misky vložit čokoládu a postavit ji nad horkou vodu. Nechat ji pomalu rozpustit a sem tam ji zamíchat. Odstavit. Rozehřát smetanu k bodu varu a nalít ji na čokoládu. Našlehat ho hladka. Seškrábnout stěny a dát do chladničky.
Jakmile je čokoláda ztuhlá, vložit ji do cukrářského sáčku a na plech vyložený pečícím papírem nastříkat 48 kuliček. Nevadí, když nejsou perfektně kulaté. Nechat je ztuhnout v chladničce. Potom je pomocí kakaa v dlaních vyválet na kuličky. Nechat je zmrazit.
Přichystat těstíčko. Ve velké míse smíchat mouky a maizenu, doprostřed udělat důlek a do něj nalít olej smíchaný se solí a vejcem a postupně tam zapracovat mouku. Jakmile se vytvoří hladká pasta, tak po troškách přilít pivo. Vypracovat v hladké těstíčko.
Hluboký hrnec naplnit do 1/3 olejem a ten zahřát na 190 °C. Našlehat bílky a ke konci do nich zašlehat cukr tak, aby vznikl tuhý a lesklý sníh. Lehce jej vložit do těstíčka.
Z mražáku vyjmout 2-3 zmrzlé čokoládové kuličky a lehce je obalit v mouce. Pomocí kuchyňských kleštiček namočit kuličku do těstíčka a ihned do horkého oleje. Smažit asi 3-5 minut do světle hněda. Nesmažit jich příliš mnoho najednou, teplota oleje by se snížila. Ihned vyjmout a osušit na papírovém ubrousku, nebo hnědém papírovém sáčku (tak to dělám já). Pokračovat se zbytkem beignets.
Poskládat je na talířek a trochu poprášit sítkem s kakaem.
TIP: Čokoládové kuličky musí být úplně zmražené a proto je dobré si je připravit den dopředu. Vyzkoušela jsem také úplně zmražené jahody místo čokoládových kuliček, musí se však dávat pozor při kousnutí do koblížků.


Fotky receptu Čokoládové francouzské beignets:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Čokoládové francouzské beignets
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !