100 g čokolády na vaření
| 80 g másla
| 100 g tekutého medu
| 150 ml kondenzovaného slazeného mléka
| 400 g cukru krupice,
| olej na potření plechu
Postup přípravy receptu Čokoládové karamelky :
Do větší nádoby vlijeme mléko, přidáme máslo, med a cukr. Ohříváme opatrně na mírném plameni tak dlouho, až se cukr rozpustí. Pomalu přisypáváme nastrouhanou čokoládu, dobře promícháme a vaříme 20 minut již bez míchání. Hustotu hmoty vyzkoušíme jednoduše tak, že lžičku směsi pomalu vléváme do studené vody. Okamžitě se musí tvořit tvrdé kuličky.
Pokud je karamel již hustý, odstavíme kastrol z plotny. Plech vymažeme olejem a vlijeme uvařenou hmotu. Povrch urovnáme špachtlí a jemně naznačíme kostičky. Necháme ztuhnout. Další den karamel rozlámeme na naznačené tvary. Ukládáme zabalené ve čtverečcích pergamenu.
Fotky receptu Čokoládové karamelky :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!