Postup přípravy receptu Čokoládový dortík s tvarohem, vanilkou a smetanou:
Sušenky dáme do sáčku a rozdrobíme pomocí válečku. Rozpustíme máslo a smícháme ho s vanilkovým cukrem, kakaem a sušenkami. Vymažeme tukem formu o průměru 24 cm, dáme do ní směs, přitlačíme a dáme na 30 minut do lednice. Smícháme mascarpone, cukr a mouku. Vmícháme vejce, dřeň z vanilkového lusku, kůru, čokoládové kousky a šlehačku. Bok formy vyložíme pečicím papírem, formu naplníme směsí a pečeme 15 minut při 180 stupních Celsia. Teplotu snížíme na 150 stupňů Celsia a pečeme 105 minut. Troubu během pečení neotvíráme, jinak se nám dortík srazí! Vyjmeme a necháme vychladnout. Ozdobíme rozpuštěnou polevou a necháme zaschnout.