Použité suroviny receptu Čínské mandlové čtverečky:
200 g hl. mouky
| 100 g cukru moučka
| 100 g másla
| 100 g neloupaných mandlí strouhaných
| 1 vejce
| 1lžíce medu
| 1 lžíce kakaa
| mletý hřebíček
| skořice mletá
| tuk na vymazání
Postup přípravy receptu Čínské mandlové čtverečky:
Utřeme máslo s cukrem, vejcem, medem a kořením. Vyklopíme do mouky promíchané s kakaem a mandlemi. Vypracujeme těsto, rozválíme a vykrajujeme malé čtverečky. Klademe na vymazaný plech, potřeme rozšlehaným bílkem. Necháme lehce zaschnout a polovinu čtverečků ozdobíme nudličkami nakrájených oloupaných mandlí. Upečené čtverečky slepujeme čokoládovým krémem nebo nutelou. Jeden hladký, druhý zdobený mandlemi.
Fotky receptu Čínské mandlové čtverečky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!