Použité suroviny receptu Domácí mandlové perníčky:
150 g medu
| 50 g strouhaných piškotů
| 3 žloutky
| 80 g tuku
| 1 lžíce rumu
| 50 g mandlí
| 250 g hladké mouky
| na špičku nože jedlé sody
| tuk na vymazání
| vejce na potření
Postup přípravy receptu Domácí mandlové perníčky:
Mírně nahřátý med utřeme s piškotovými drobečky, žloutky, tukem a rumem do pěny. Přidáme spařené, oloupané, drobně pokrájené mandle a nakonec prosátou mouku smíchanou s jedlou sodou. Těsto propracujeme a necháme na vále asi 2 hodiny odpočinout. Pak z něj vyválíme plát silný asi půl centimetru a tvořítkem vykrajujeme různé tvary. Přeneseme je na tukem potřený plech a upečeme v mírně vyhřáté troubě. Ještě teplé perníčky potřeme rozšlehaným vejcem.