50 g másla
| 110 g hrubé mouky
| špetku soli
| 2 vejce
| máslo na vymazání plechu
| 450 ml smetany ke šlehání
| 2 ztužovače šlehačky
| 2 lžičky moučkového cukru
| 1 svazek máty.
Postup přípravy receptu Dortíky:
Máslo, 200 ml vody a sůl přivedeme k varu, zmírníme teplotu a za stáleho míchaní přisypáváme mouku. Těsto mícháme tak dlouho, až se nelepí na vařečku a na hrnec. Sejmeme z plotýnky a necháme částečně zchladnout. Nakonec do tésta vmícháme vejce. Zdobící sáček naplníme odpalovaným téstem a na máslem vymazaný plech nastříkame ve dvou vrstvách čtyři kolečka o průmeru příbližně 10 cm. Pečeme v předehřáté troubě 200 C zhruba 20 minut dozlatova. Do smetany přidáme oba ztužovače a cukr a ušleháme šlehačku. Zchladlá kolečka podélně rozřízneme, do střédu položíme půlky okapaných meruněk a okolo nastříkáme šlehačku. Před podávaním ozdobíme lístky máty.
Fotky receptu Dortíky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!