Použité suroviny receptu Lehké šlehačkové cukroví:
500 g polohrubé mouky
| 250 g ztuženého tuku
| 250 ml smetany ke šlehání
| mouka na posypání válu
| vanilkový cukr
| cukr moučka
Postup přípravy receptu Lehké šlehačkové cukroví:
Polohrubou mouku dáme do mísy, přidáme nastrouhaný ztužený tuk, přilijeme smetanu ke šlehání a vypracujeme ze směsi hladké těsto, které zakryjeme fólií a necháme odležet asi půl hodiny v chladu.
Odleželé těsto dáme na vál posypaný moukou, rozválíme ho na plát a vykrajovátky vykrájíme různé tvary. Ty potom naskládáme na plech vystlaný papírem na pečení a upečeme v troubě při 190 °C asi 10 minut do žluta. Cukroví ještě za tepla obalíme ve vanilkovém cukru (směsi vanilkového cukru a cukru moučky) a necháme vychladnout.