Použité suroviny receptu Srdíčka s likérovým krémem:
220 g hladké mouky
| 70 g moučkového cukru
| 50 g strouhaných mandlí
| 140 g másla
| 2 žloutky
| Krém:
| 150 g másla
| 50 g moučkového cukru
| 2 vanilky
| 20 ml vaječného likéru
| 100 g čokoládové polevy
| celé loupané mandle
Postup přípravy receptu Srdíčka s likérovým krémem:
Mouku, moučkový cukr a jemně nastrouhané mandle smícháme s máslem a žloutky na jemné těsto, které necháme 2 hodiny odpočinout v lednici.
Těsto vyválíme, vykrojíme srdíčka, dáme na vymazaný plech a pečeme při 180 stupních asi 12 minut.
Máslo vyšleháme s cukrem a vanilkou. Přidáme likér. Srdíčka krémem slepíme, polijeme čokoládou a ozdobíme mandlemi. Necháme ztuhnout v lednici.