Použité suroviny receptu Mandlové věnečky na vánoční mísu:
250 g hladké mouky
| 120 g moučkového cukru
| 200 g neloupaných mandlí
| 200 g másla
| na špičku kulatého nože citronové kůry
| 1 našlehané vejce na potření
| 20 g loupaných posekaných mandlí na posypání
| 100 g jahodové nebo jiné oblíbené zavařeniny
Postup přípravy receptu Mandlové věnečky na vánoční mísu:
Na vále do prosáté mouky zamícháme cukr, nastrouhané mandle, kůru a rozsekané máslo. Spojíme vše na těsto přikryjeme fólií a necháme 1/2 hodiny odpočinout v chladničce. Těsto vyválíme na mírně pomoučeném vále na nejméně 4 mm plát, ze kterého vykrajujeme pomocí formičky kolečka a z jejíchž středů vykrájíme malá kolečka. Zbytek těsta lze znovu dát dohromady a použít (dáváme pozor, abychom nazapracovali do těsta zbytečně mnoho mouky z válu). Věnečky potřeme vajíčkem, posypeme hrubě sekanými mandlemi a poskládáme ja na plechy vyložené pečícím papírem trochu odsebe. Pečeme je v mírné troubě do slabě zlatova. Upečené spojujeme zavařeninou.
Fotky receptu Mandlové věnečky na vánoční mísu:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!