Vánoční cukroví - nejoblíbenější recepty Vánoční cukroví - nejoblíbenější recepty Nejoblíbenější VÁNOČNÍ KOLEDYNejoblíbenější VÁNOČNÍ KOLEDY Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 17.12. 2017
Dnes má svátek Daniel
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Domácí vánočka

fotka Domácí vánočka
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 120 min
Hodnocení:  +++++++-__
Počet hodnocení: 42

Použité suroviny receptu Domácí vánočka:

40 g droždí  | 400 ml vlažného mléka  | 100 g cukru krupice  | 100 g rozinek  | 100 g mandlí  | 800 g hladké mouky  | 8 žloutků  | 1 sáček vanilkového cukru  | špetka soli  | 1 lžíce strouhané citrónové kůry  | 1 vejce na potření  |  cukr moučka na posypání

Postup přípravy receptu Domácí vánočka:

Droždí rozdrobíme do misky a utřeme se čtyřmi lžícemi teplého mléka a lžičkou cukru. Kvásek necháme vzejít na teplém místě. Rozinky namočíme do rumu a necháme je tam pořádně nabobtnat a poté scedíme. Mandle spaříme, oloupeme a nahrubo nasekáme. Z mouky, vykynutého kvásku, krupicového cukru, mléka, žloutků, vanilkového cukru, špetky soli, citronové kůry, rozinek a 50 g mandlí uděláme těsto. Do něho přidáme rozpuštěné vlažné máslo. Důkladně zpracujeme, až vznikne vláčné tužší těsto. To necháme kynout na teplém místě 60 – 90 minut. Během kynutí těsto ještě nejméně dvakrát propracujeme.

Vykynuté těsto rozdělíme na dvě poloviny a z každé upleteme jednu vánočku. Je dobré postupovat u každé vánočky takto: těsto rozdělíme na 10 bochánků, z nich vytvoříme 10 pramenů – válečků. První čtyři válečky spleteme a vytvoříme z nich základ vánočky. Poté spleteme další tři prameny a dáme je na spodní část. Tímto způsoben vytvoříme celou vánočku. Vrchní část je tvořena pouze jedním válečkem. Konce pramenů přitiskneme k sobě.

Vánočky zpevníme špejlemi. Potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme zbylými mandlemi. Vánočku necháme na plechu ještě 20 minut kynout. Pečeme při 180 °C, asi 20 minut. Poté teplotu snížíme na 160 °C a pečeme ještě 20 minut. Po vychladnutí vánočku pocukrujeme a můžeme servírovat.


Fotky receptu Domácí vánočka:

Domácí vánočka
Domácí vánočka
Domácí vánočka
Domácí vánočka
Domácí vánočka
Domácí vánočka
Domácí vánočka
Domácí vánočka
Domácí vánočka
Domácí vánočka
Domácí vánočka
Domácí vánočka
Fotky vložil: kacice,Natural,MichelePrg,beruschka6,hlouskova 
Hodnocení receptu Domácí vánočka
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
Poslat emailem GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.

Potřebujete stylová a pohodlná křesla do pracovny? Vyberte si kvalitní kancelářské židle Hawaj.

NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY KONTAKT  ? Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !