Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Léto - čas jahodLéto - čas jahod Jak správně pečovat o orchideje?Jak správně pečovat o orchideje?
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 20.05. 2024
Dnes má svátek Zbyšek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Motané preclíky s polevou

fotka Motané preclíky s polevou
Vložil:
Porcí:7
Doba přípravy: 50 min
Hodnocení:  +++++++-__
Počet hodnocení: 6

Použité suroviny receptu Motané preclíky s polevou:

300 g hladké mouky  | 100 g moučkového cukru  | 1 žloutek  | 200 g másla  | 400 g listového těsta  | 1 bílek na potření  | 100 g moučkového cukru  |  šťáva z 1 citronu

Postup přípravy receptu Motané preclíky s polevou:

Hladkou mouku a moučkový cukr prosijeme do mísy. Přidáme žloutek a na kousky pokrájené máslo a vypracujeme hladké těsto. Zabalíme ho do potravinářské fólie a na 30 minut uložíme do chladničky, aby ztuhlo.
Listové těsto rozválíme na obdélníkový plát asi 3 mm silný a potřeme ho rozšlehaným bílkem. Odpočinuté těsto rozválíme na plát o stejných rozměrech a pevně ho přitiskneme na těsto listové.
Plát nakrájíme pomocí nože na pruhy asi 1,5 cm široké a spirálovitě je stočíme tak, aby vrchní strana vrtulek byla z těsta listového. Z každé spirálky vytvarujeme preclík. Preclíky dáme na plech s pečicím papírem. Pečeme v předehřáté trouby při 200 °C 20 minut.
Upečené preclíky potřeme polevou, která je z cukru a citronové šťávy.


Fotky receptu Motané preclíky s polevou:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Motané preclíky s polevou
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !