Bezová šťáva a bezový sirup - nejoblíbenější receptyBezová šťáva a bezový sirup - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Léto - čas jahodLéto - čas jahod Rybízová marmeláda - nejoblíbenější receptyRybízová marmeláda - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 16.06. 2019
Dnes má svátek Zbyněk
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Dort s čokoládou a amarettem

fotka Dort s čokoládou a amarettem
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 75 min
Hodnocení:  ++++++____
Počet hodnocení: 12

Použité suroviny receptu Dort s čokoládou a amarettem:

60 g cukru moučky  | 250 g mascarpone  | 400 ml smetana ke šlehání  | 50 ml amaretto  | 250 g vanilkového jogurtu  | 2 balíčky vanilkového cukru  | 6 plátků želatiny  | Na ozdobu:  | 1 hrst mandlových sušenek  | 1 hrst čokoládového zdobení  | náplň:80 g cukrářské piškoty  | sirup:125 ml amaretto  | 150 ml silné kávy  | těsto:1/2 balíček prášek do pečiva  | 1 špetka soli  | 120 g olohrubá mouka  | 3 lžíce amaretto  | 80 g hořká čokoláda  | 3 vejce  | 100 g cukr krupice

Postup přípravy receptu Dort s čokoládou a amarettem:

Čokoládu rozlámeme, rozpustíme v horké vodní lázni a necháme vychladnout. Žloutky ušleháme s amarettem i cukrem a vmícháme čokoládu. K bílkům přidáme špetku soli a vyšleháme tuhý sníh. Mouku smícháme s práškem do pečiva a střídavě se sněhem zapracujeme do čokoládové směsi.T ěsto nalijeme do formy o průměru 26 cm vyložené pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě 25 - 30 minut na 175 °C. Opatrně vyklopíme na mřížku, sundáme papír a vrátíme do formy. V misce smícháme kávu s amarettem a ještě horký korpus pokropíme 2/3 tekutiny a necháme ho vychladnout. Želatinu namočíme do studené vody. Do mísy dáme mascarpone, jogurt, cukr, vanilkový cukr, amaretto a vše promícháme. Želatinu vymačkáme, rozpustíme a pomalu vmícháme do sněhu. Krém uložíme do chladu. Vyšleháme smetanu na tuhou šlehačku. Jakmile začne krém želírovat, šlehačku do něj vmícháme. Polovinu krému natřeme na korpus. Piškoty krátce namáčíme do zbylé tekutiny a rozdělíme na krém. Na ně navrstvíme zbylý krém, uhladíme a necháme vychladnout. Dort zdobíme čokoládovými hoblinkami (vločkami), nakonec doplníme o mandlové sušenky.


Fotky receptu Dort s čokoládou a amarettem:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Dort s čokoládou a amarettem
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.

Přehledné srovnání bankovních i nebankovních půjček online na Usetreno.cz



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !