Použité suroviny receptu Dort s krémem ze sektu s mangem:
75 g hořké čokolády
| 3 vejce
| 150 g cukru
| 100 g mouky
| 1 lžička prášku do pečiva
| 8 lístků bílé želatiny
| 1 čerstvé mango
| 2 plechovky manga (á 425g)
| 4 lžíce citrónové šťávy
| 100 ml sektu
| 500 g sladké smetany
| 1 bal. vanilkového cukru
| 100 g čokoládové polevy
Postup přípravy receptu Dort s krémem ze sektu s mangem:
Čokoládu nalámeme na kousky. Vejce oddělíme (žloutky od bílků). Bílky vyšleháme se 4 lžícemi vody, zaprášíme 100 g cukru. Přimícháme žloutky. Přidáme mouku a prášek do pečiva. Nakonec vmícháme i nalámanou čokoládu. Dortovou formu (Ø 26 cm) vyložíme pečícím papírem. Hladce rozetřeme těsto a vložíme do trouby. Pečeme při 180 °C 30 minut. Upečený dort necháme vychladnout, vyjmeme z formy a vodorovně rozřízneme. Želatinu namočíme. Mango (z plechovky) necháme okapat. Citrónovou šťávu se zbývajícími 50 g cukru šleháme, přidáme sekt. Želatinu vymačkáme, promícháme s mangem a dáme do chladu, dokud nezačne rosolovatět. Vanilkový cukr se 150 g smetany vyšleháme a přidáme ke směsi. Spodní díl dortového korpusu uzavřeme ve formě natřeme připraveným krémem. Položíme druhý díl a vložíme na 2 hodiny do chladu. Polevu rozlámeme a rozpustíme ve vodní lázni. Velmi tence natřeme na potravinovou fólii, necháme zaschnout. Zbývající smetanu (350 g) ušleháme. Dort osvobodíme z formy a zdobíme šlehačkou. Čerstvé mango nakrájíme na proužky. Polevu stáhneme z fólie a nalámeme na kousky. Servírujeme dort ozdobený mangem a polevou.
Fotky receptu Dort s krémem ze sektu s mangem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!