Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 08.05. 2024
Dnes má svátek všichni osvobození
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Egerské hvězdy

fotka Egerské hvězdy
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 50 min
Hodnocení:  ++++++-___
Počet hodnocení: 28

Použité suroviny receptu Egerské hvězdy:

250 g hladké mouky  | 1/8 másla  | 80 g cukru krupice  | 2 ks žloutků  | trochu mléka  | trochu strouhané citrónové kůry  | 4 ks bílků  | 130 g moučkového cukru  | 1 balíček vanilkového cukru  | 200 g mletých ořechových jader  | špetka skořice

Postup přípravy receptu Egerské hvězdy:

Do mouky rozdrobíme máslo, přidáme cukr, žloutky s trochou mléka a zaděláme husté těsto. Necháme ho aspoň 1/2 hodiny odpočinout v chladu. Mezitím si připravíme náplň. Bílky ušleháme dohusta s cukrem, pak vmícháme mleté ořechy a ochutíme trochou skořice. Těsto rozválíme na pomoučeném vále, vykrájíme čtverečky a rohy nařízneme. Doprostřed dáme lžičku ořechové náplně, rohy spojíme a zajistíme vykrojeným kolečkem potřeným bílkem. Vzniknou hvězdy, které rozložíme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě dobleda. Nakonec cukroví pocukrujeme.


Fotky receptu Egerské hvězdy:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Egerské hvězdy
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !