Použité suroviny receptu Francouzský jablečný koláč :
180 g hladké mouky
| 1 lžička prášku do pečiva
| 120 g cukru
| 1 vanilkový cukr
| 3 vejce
| 6 lžic rozehřatého másla nebo hery
| 1 a 1/2 dl mléka
| po hrstce nasekaných spařených rozinek
| strouhaná kůra z citronů
| 1 kg jablek
| trochu skořice nebo skořicového cukru
Postup přípravy receptu Francouzský jablečný koláč :
Dortovou formu nebo remosku vymastíme máslem a vyložíme plátky oloupaných jablek. Posypeme skořici a zalijeme těstem.
Těsto: umíchané z cukru, vajec, másla nebo tuku, ořechů, rozinek, citronové kůry, zahuštěným moukou s práškem do pečiva a zředěným mlékem. Těsto je řidší asi jako na palačinky.
Naplněnou formu vložíme do předehřaté trouby a pečeme půl hodiny. Upečený koláč převrátíme dnem vzhůru, pocukrujeme a podáváme. Nejlepší je ještě vlažný. Studený můžeme navíc ozdobit šlehačkou.
Fotky receptu Francouzský jablečný koláč :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!