Použité suroviny receptu Hruškovo-rybízová bublanina:
100 g krupicového cukru
| 20 g vanilkové pudinku
| 180 g másla
| 4 ks vejce
| 100 g moučkového cukru
| nastrouhaná citrónová kůry
| 200 ml mléka
| 320 g hrubé mouky
| 3/4 sáčku prášku do pečiva
| 200 g hrušek
| 200 g rybízu
Postup přípravy receptu Hruškovo-rybízová bublanina:
Vejce rozklepneme a pečlivé oddělíme bílky od žloutkú. Z bílků, krupicového cukru a pudinku s vanilkovou příchutí ušleháme pevný sníh. Máslo necháme změknout, nakrájíme je na kousky a dáme do misky, Přisypeme moučkový cukr a strouhanou citrónovou kůru a vyšleháme do krému. Pak postupné zašleháme žloutky a nakonec přidáme vlažné mléko.
Obě vaječné hmoty opatrně spojíme a po částech přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Vše důkladně zlehka promícháme. Hrušky oloupeme, odstraníme jádřinec a dužinu nakrájíme na kousky.
Rybíz opláchneme a otrháme kuličky z třapců. Plech s vyšším okrajem vyložíme pečícím papírem a těsto na něj rozetřeme. Poklademe ho nakrájenými hruškami, posypeme odkapaným rybízem a pečeme v předehřáté troube při 180 °C přibližné 25 minut. Upečenou hruškovo-rybízovou bublaninu necháme zchladnout, nakrájíme na kousky, pocukrujeme a podáváme.
Fotky receptu Hruškovo-rybízová bublanina:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!