Postup přípravy receptu Jablečné bochníčky:
Jablka oloupeme a zbavíme jádřinců. Nakrájíme na malé kostky a pokapeme citrónovou šťávou. Z droždí, lžičky cukru a mléka připravíme kvásek, který necháme nakynout.
Mouku smícháme s moučkovým cukrem, přidáme žloutky, rum, kvásek, zbylé teplé mléko, vanilku, špetku soli, muškátový oříšek a vlažný rozpuštěný tuk. Vypracujeme vláčné těsto, do kterého zapracujeme jablíčka. Necháme kynout.
Vykynuté těsto rozdělíme na 24 kousků, sformujeme je do bochníčků a dáme na plech s pečícím papírem. Bochníčky necháme ještě 15 minut kynout, potřeme je rozšlehaným vejcem a dáme do trouby vyhřáté na 200 stupňů a pečeme asi 20 minut.