MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 17.05. 2024
Dnes má svátek Aneta
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jablečné bochníčky

fotka Jablečné bochníčky
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 80 min
Hodnocení:  +++++++___
Počet hodnocení: 30

Použité suroviny receptu Jablečné bochníčky:

200 g jablek  |  citrónová šťáva  | 25 g droždí  | 100 ml mléka  | 60 g moučkového cukru  | 300 g hladké mouky  | 3 žloutky  | 2 lžíce rumu  | 1 vanilka  |  špetka mletého muškátového oříšku  | 80 g másla  |  vejce na potřetí  |  mak na posypání

Postup přípravy receptu Jablečné bochníčky:

Jablka oloupeme a zbavíme jádřinců. Nakrájíme na malé kostky a pokapeme citrónovou šťávou. Z droždí, lžičky cukru a mléka připravíme kvásek, který necháme nakynout.
Mouku smícháme s moučkovým cukrem, přidáme žloutky, rum, kvásek, zbylé teplé mléko, vanilku, špetku soli, muškátový oříšek a vlažný rozpuštěný tuk. Vypracujeme vláčné těsto, do kterého zapracujeme jablíčka. Necháme kynout.
Vykynuté těsto rozdělíme na 24 kousků, sformujeme je do bochníčků a dáme na plech s pečícím papírem. Bochníčky necháme ještě 15 minut kynout, potřeme je rozšlehaným vejcem a dáme do trouby vyhřáté na 200 stupňů a pečeme asi 20 minut.


Fotky receptu Jablečné bochníčky:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Jablečné bochníčky
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !