2 velké hrsti čerstvých bazalkových lístků
| 100 g kešu oříšků
| 100 g eidamu
| 6 lžic olivového oleje
| 2 lžíce citronové štávy
| 3-4 stroužky česneku
Postup přípravy receptu Jesenické pesto:
Bazalkové lístky opláchneme, najemno nasekáme a dáme do hmoždíře. Do hmoždíře přidáme i najemno nasekané kešu oříšky a najemno nastrouhaný eidam. Přidáme olivový olej, citronovou šťávu a prolisovaný česnek. Všechny ingredience v hmoždíři řádně promísíme a rozemneme.
Hotové pesto můžeme uložit do skleničky či použít na přímou spotřebu na celozrnné těstoviny.
Pro případné komentáře: vím, že do pravého pesta patří parmazán a piniové oříšky, žiju ale v malé vesničce a proto je toto snadno dostupná varianta.
Fotky receptu Jesenické pesto:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!