Použité suroviny receptu Kaše z rýže s citrónem, pistáciemi a ovocem:
1 lžíce medu
| z 1 citr. šťáva
| citr. šřáva
| 2 lžíce cukru
| na ozdobu máta
| 125 g rýže
| 850 ml mléka
| 50 g pistácií
| ovoce
| 1 lžička maizeny
| 2 lžíce mléka
Postup přípravy receptu Kaše z rýže s citrónem, pistáciemi a ovocem:
Rozpustíme si maizenu ve 2 lžících mléka na hladkou hmotu. Vypláchneme si hrnec studenou vodou, ale neutíráme.
Zbývající mléko a mléko s kukuřičným škrobem zahříváme za občasného zamíchání na středně silném ohni téměř k varu. Mléko nesmí projít varem! Do mléka vmícháme rýži a zvolna vaříme přibližně 20 minut. Dokud se téměř všechna tekutina vstřebá. Rýže musí být křehká.
Rýži si dáme do žáruvzdorné mísy. Vmícháme cukr, citronovou kůru a šťávu podle chuti. Kaši necháme zcela vychladnout.
Mísu přikryjeme a uložíme nejméně na hodinu do chladničky. Nejlépe s čerstvým ovocem. Nakrájíme si pistácie na kousky.
Kaši rozdělíme do misek, posypeme pistáciemi, ozdobíme ovocem a snítkou máty.
Fotky receptu Kaše z rýže s citrónem, pistáciemi a ovocem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!