Použité suroviny receptu Klokaní kýta s višňovou omáčkou:
1 klokaní kýta
| pepř
| olej
| rozmarýn
| omáčka:
| 720 g (kompotovaných) višní
| 1 a 1/4 hrnku sirupu z kompotu
| 1 kostka kuřecího vývaru
| 2 lžíce rybízového želé
| nastrouhaná kůra z 1 pomeranče
| 1 lžíce maizeny umíchané s 2 PL vody
Postup přípravy receptu Klokaní kýta s višňovou omáčkou:
Kýtu potřeme olejem, posypeme pepřem a rozmarýnem. Na dno pekáče dáme trochu vody, vložíme kýtu a pečeme na 200 °C až do měkkosti. (500 g se peče asi 20 min).
Omáčka:
Scedíme višně. Do pánve dáme sirup, rozdrolenou kuřecí kostku, želé, pomerančovou kůru a přivedeme do varu. Přidáme višně. Maizenu s vodou nalejeme do vařící směsi a mícháme do zhoustnutí.
Naporcujeme maso a přelejeme omáčkou.
Fotky receptu Klokaní kýta s višňovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!