Vložil: | XpajaY850 |
Porcí: | 10 |
Doba přípravy: | 40 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 4 |
|
|
Použité suroviny receptu Koláč s arašídovým máslem:
300 g sušenek
| 125 g másla
| 3 lžíce medu
| NA NÁPLŇ
| 370 g plnotučného tvarohu, bez přebytečné tekutiny
| 70 g krupicového cukru
| 200 g arašídového másla
| 240 ml smetany ke šlehání
| NA POLEVU
| 180 ml smetany ke šlehání
| 35 g krupicového cukru
| 35 g másla, nakrájeného na kousky
| 75 g kvalitní čokolády na vaření
| čokoládové hobliny na ozdobu
Postup přípravy receptu Koláč s arašídovým máslem:
1. Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 °C. Tvaroh nechte odkapat v cedníku vyloženém čistou utěrkou a mezitím si připravte korpus. Rozdrťte sušenky v robotu nebo plastovém sáčku válečkem. V pánvi rozehřejte máslo s medem a smíchejte se sušenkovými drobky. Přesuňte do koláčové formy o průměru 23 cm a výšce 5 cm a přimáčkněte, aby směs dobře přilehla ke dnu i stěnám. Vložte do trouby a deset minut pečte, pak nechte ve formě zcela vychladnout.
2. Na náplň prošlehejte tvaroh s cukrem a arašídovým máslem. Smetanu vyšlehejte do polotuha a pak přimíchejte k tvarohové směsi. Náplň nyní přesuňte na vychladlý předpečený korpus.
3. Připravte polevu: do kastrůlku vlijte smetanu, přidejte cukr a za stálého míchání přiveďte k varu. Jakmile směs začne vřít, ztlumte plamen a bez míchání ji ponechte 5–6 minut trochu zhoustnout (měla by získat světle žlutou barvu). Kastrůlek stáhněte z ohně, přidejte máslo a rozlámanou čokoládu. Promíchejte, aby se čokoláda rozpustila, a nechte vychladnout.
4. Polevou přelijte koláč, dobře ji rozetřete a nechte nejméně hodinu chladit, až náplň i poleva zpevní. Před podáváním koláč posypte čokoládovými hoblinami. Dobře se vyrábějí z čokolády pokojové teploty pomocí škrabky na zeleninu.
Fotky receptu Koláč s arašídovým máslem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!