Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Léto - čas jahodLéto - čas jahod
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 18.05. 2024
Dnes má svátek Nataša
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Krupicový jablečný nákyp

fotka Krupicový jablečný nákyp
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 50 min
Hodnocení:  +++++++___
Počet hodnocení: 6

Použité suroviny receptu Krupicový jablečný nákyp:

100 g krupice  | 150 g jablka  | 500 ml mléko  | 1 ks žloutek  | 2 ks bílky  | 40 g cukr  |  cukr na oslazení jablek podle chuti  | 1 ks vanilkový cukr  | 4 lžíce máslo  |  citrónová kůra  |  skořice  |  sůl - špetka  |  máslo na vymazání  |  strouhanka na vysypání

Postup přípravy receptu Krupicový jablečný nákyp:

V hrnci zahřejeme mléko, přidáme špetku soli, vsypeme krupici a za stálého míchání uvaříme kaši. Do hotové kaše zamícháme lžíci másla, žloutek, citrónovou kůru, cukr a necháme zchladnout.



Z bílků ušleháme tuhý sníh, který vmícháme do vychladlé kaše. Zapékací mísu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Na dno rozetřeme polovinu kaše, na ni rozložíme nastrouhaná jablka, která pocukrujeme, posypeme skořicí, vanilkovým cukrem a pokapeme rozpuštěným máslem - asi 2 lžíce. Na jablka rozetřeme zbytek kaše a pokapeme zbytkem másla.



Nákyp vložíme do vyhřáté trouby a zapékáme asi 30 minut při teplotě 180 °C.

Krupicový jablečný nákyp na talíři posypeme moučkovým cukrem podle chuti.


Fotky receptu Krupicový jablečný nákyp:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Krupicový jablečný nákyp
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !