8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 05.05. 2024
Dnes má svátek Klaudi
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Kuchařská pohotovost - Vánoční polínko

fotka Kuchařská pohotovost - Vánoční polínko
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 60 min
Hodnocení:  ++++++____
Počet hodnocení: 51

Použité suroviny receptu Kuchařská pohotovost - Vánoční polínko:

na plát: 85 g hladké mouky  | 85 g cukru krystal  | 85 g másla  | 175 g bílků  | 100 g žloutků  |  na krém: 225 ml mléka  | 75 g cukru krystal  | 35 g pudinkového prášku  | 250 g máslo  | 100 g čokolády  |  jedlé kaštany (kaštanové pyré)  |  bílý rum

Postup přípravy receptu Kuchařská pohotovost - Vánoční polínko:

Nejdříve si připravíme těsto na pláty. Bílky vyšleháme s polovinou cukru a opatrně spojíme s máslem, do kterého jsme předtím postupně zašlehali žloutky i zbývající cukr. Do vzniklé masy zlehka vmícháme prosátou mouku a hotové těsto naneseme v rovnoměrné vrstvě na pečící papír. Pečeme asi 10 minut na 200 stupňů do zlatova.
Mezitím si připravíme krém: do vroucího mléka s cukrem přidáme zálivku z pudinkového prášku a trochy mléka, provaříme a necháme vychladit. Do zchladlého základu zašleháme povolené máslo a rozpuštěnou čokoládu, a hotovým krémem potřeme upečené pláty. Přidáme na jemno nasekané jedlé kaštany, plátek pokropíme bílým rumem a stočíme do rolády, kterou uložíme do chladu. Ztuhlou roládu potřeme zbytkem krému, vidličkou napodobíme kůru stromu, a pokud z kousku druhé rolády uděláme zbytek větvičky a talíř ozdobíme chvojím, bude iluze polínka naprosto dokonalá.

Rady:
Lépe se pracuje s povoleným máslem.
Zálivku na krém za stálého míchání opravdu důkladně provařte.
Krém musí být vychlazený, a teprve pak je možné přidat máslo, jinak by se rozpustilo.
Kaštany lze nahradit kaštanovým pyré.



Čtěte také článek o Kuchařské pohotovosti:

Kuchařská pohotovost zachrání vaše oslavy!




Fotky receptu Kuchařská pohotovost - Vánoční polínko:

Kuchařská pohotovost - Vánoční polínko
Fotky vložil: Mangovka 
Hodnocení receptu Kuchařská pohotovost - Vánoční polínko
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !