Postup přípravy receptu Kynuté muffiny se sušeným ovocem:
Mléko ohřejeme, tak aby bylo vlažné, pak rozpustíme za stálého míchání droždí. V míse smícháme mouku, mandle, cukr a špetku soli. Přidáme na kousky nakrájené máslo a přilijeme mléko a droždí. Pomocí ručního šlehače s hnětacími metlemi uhněteme na hladké, pružné těsto.
Těsto přikryjeme a necháme na teplém místě kynout asi 45 minut. Sušené ovovce nakrájíme nadrobno ostrým nožem a v troše vlažné vody necháme změknout.
Troubu předehřejeme na 180 °C. Jednotlivé důlky formy na muffiny vymažeme tukem a vysypeme moukou, případně vložíme papírové košíčky. Suché ovoce necháme na sítu okapat a oschout. Na pomoučeném válu těsto ještě jednou prohněteme a současně do něj zapracujeme sušené ovoce. Těsto rozdělíme na 12 částí, vytvoříme kuličky a ty vkládáme do důlků formy.
Pečeme ve střední části trouby 20-25 minut dozlatova. Po vyjmutí z trouby necháme asi 5 minut odpočinout, pak muffiny vyjmene z formy a necháme vychladnout. Podle chutí je můžeme posypat moučkovým cukrem a podáváme.