Použité suroviny receptu Kynuté váčky s ořechovou náplní:
125 g lískových jader
| 2 vejce
| špetku soli
| 75 g cukru
| 1 vanilkový cukr
| 1 lžička skořice
| 300 ml kynutého těsta
| mouku na vál
| papír na pečení
Postup přípravy receptu Kynuté váčky s ořechovou náplní:
Oříšky pražíme asi 10 minut v troubě na plechu a pak necháme vychladnout oddělíme bílky od žloutků. Z bílků se špetkou soli ušleháme tuhý sníh. Oříšky usekáme, smícháme s cukrem a skořicí a opatrně vmícháme do sněhu. Z kynutého těsta vyválíme na lehce pomoučněném válu čtverec 42 x 42 a vykrajujeme z něho 9 čtverečků 14 x 14 cm. Doprostřed dáme náplň a nad ní stisknutím spojíme a uděláme růžky těsta, vzniknou míšky. Žloutek rozmícháme s 1 lžící vody a těsto jim potřeme. Váčky klademe ne plech, vyložený papírem na pečení. V předehřáté troubě pečeme asi 30 minut. Podáváme ještě teplé.
Fotky receptu Kynuté váčky s ořechovou náplní:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!