Použité suroviny receptu Lívance se smetanou a rebarborou:
krém
| 100 g cukru
| 400 g rebarbory
| 200 ml husté zakys. smetany
| sůl a olej
| těstíčko
| 3/4 dl vody
| 1 lžička prdop
| 140 g hl. mouky
| 1 dl podmáslí
| 3 vejce
Postup přípravy receptu Lívance se smetanou a rebarborou:
Rebarboru nakrájíme na stejnoměrné špalíčky Potom ji rozložíme do zapékací mísy a rovnoměrně zasypeme cukrem. Vložíme do středně předehřáté trouby a necháme asi 40 minut bez podlévání péci.
Zatím si připravíme těstíčko na lívance. Mouku prosejeme, smícháme s kypřícím práškem do pečiva a špetkou soli. Podmáslí promícháme s vodou. Celá vejce rozšleháme. Těsto vypracujeme pomocí šlehače tak, že k mouce postupně přiléváme podmáslí s vodou a vejce, až nám vznikne řídké napěněné těstíčko bez hrudek.
Z vychladlé upečené rebarbory odložíme stranou několik kousků na ozdobu. Ostatní i se šťávou vlijeme do misky, přidáme hustou zakysanou smetanu a vše krátce promícháme ručním šlehačem. Rozdělíme do mističek, ozdobíme celými kousky a necháme vychladit v ledničce.
Malou naběračkou nebo lžící vkládáme těstíčko do vyšší vrstvy oleje a smažíme z obou stran dozlatova. Hotové lívanečky necháme krátce osušit na papírové utěrce.
Lívance rozdělíme na talířky a ke každé porci podáváme mističku s osvěžujícím krémem.
Fotky receptu Lívance se smetanou a rebarborou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!