Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Mandlové nebo lískové lupínky

fotka Mandlové nebo lískové lupínky
Vložil:
Porcí:5
Doba přípravy: 20 min
Hodnocení:  +++++-____
Počet hodnocení: 8

Použité suroviny receptu Mandlové nebo lískové lupínky:

6 vaječných bílků  | 15 dkg mletého cukru moučka  | 15 dkg hladké mouky  | 15 dkg neloupaných mandlí nebo lískových ořechů  | dle potřeby: tuk na vymazání formy a hrubá mouka na vysypání

Postup přípravy receptu Mandlové nebo lískové lupínky:

Ušleháme tuhý sníh z bílků a do něj přimícháme všechny ingredience. Vymažeme a vysypeme formu - srnčí hřbet, nalijeme do něj těsto a pečeme cca 10-15 minut ve středně vyhřáté troubě. Špejlí zkoušíme, zda těsto již nelepí a je upečené. Na povrchu zezlátne.

Upečené necháme vychladnout, vyklopíme a zabalíme do utěrky a necháme do druhého dne odložené. Druhý den rozbalíme a krájíme na tenké (jako lupínky) plátky, poklademe na plech vyložený pečícím papírem a dosušíme v troubě (nízký stupeň).

Hotovo máme, když lupínky začnou zlátnout. Necháme vychladit a můžeme si ukládat do nádobky.


Fotky receptu Mandlové nebo lískové lupínky:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Mandlové nebo lískové lupínky
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !