Použité suroviny receptu Mandlové nebo lískové lupínky:
6 vaječných bílků
| 15 dkg mletého cukru moučka
| 15 dkg hladké mouky
| 15 dkg neloupaných mandlí nebo lískových ořechů
| dle potřeby: tuk na vymazání formy a hrubá mouka na vysypání
Postup přípravy receptu Mandlové nebo lískové lupínky:
Ušleháme tuhý sníh z bílků a do něj přimícháme všechny ingredience. Vymažeme a vysypeme formu - srnčí hřbet, nalijeme do něj těsto a pečeme cca 10-15 minut ve středně vyhřáté troubě. Špejlí zkoušíme, zda těsto již nelepí a je upečené. Na povrchu zezlátne.
Upečené necháme vychladnout, vyklopíme a zabalíme do utěrky a necháme do druhého dne odložené. Druhý den rozbalíme a krájíme na tenké (jako lupínky) plátky, poklademe na plech vyložený pečícím papírem a dosušíme v troubě (nízký stupeň).
Hotovo máme, když lupínky začnou zlátnout. Necháme vychladit a můžeme si ukládat do nádobky.
Fotky receptu Mandlové nebo lískové lupínky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!