8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 30.04. 2024
Dnes má svátek Blahoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Mandlové perníky

fotka Mandlové perníky
Vložil:
Porcí:8
Doba přípravy: 90 min
Hodnocení:  ++++-_____
Počet hodnocení: 16

Použité suroviny receptu Mandlové perníky :

250 g medu  | 70 g másla  | 70 g hnědého cukru  | 1 lžička potaše  | 1 lžíce vody  | 370 až 400 g hladké mouky  | 50 g oloupaných mandlí  | 1 lžička mleté skořice  | 1 špetka hřebíčku  | 1 špetka nového koření  | 1 špetka kardamomu  | 50 g mandlových lupínků

Postup přípravy receptu Mandlové perníky :

Med, cukr a tuk za stálého míchání rozehřejeme, až se cukr rozpustí. Necháme vychladnout.
Potaš rozpustíme ve vodě a s 370 g mouky dáme k medové hmotě a prohněteme. Můžeme přidat ještě trochu mouky. Přikryté dáme do chladu na 1 hodinu.
Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia a připravíme plech. Vál posypeme mandlovými lupínky. Těsto vyválíme na sílu asi 1 cm a nakrájíme na obdelníky 3x4 cm. Perníky položíme na plech a v troubě pečeme asi 18 minut do zlatohněda.


Fotky receptu Mandlové perníky :

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Mandlové perníky
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !