Použité suroviny receptu Marcipánový krém na čokoládě:
5 plátků želatiny
| 500 ml smetany ke šlehání
| 150 g marcipánové smetanové hmoty
| 2 žloutky
| 70 g cukru
| 1 lžíce mandlového likéru
| 1 bílek
| 200 g mražených malin
| 1 lžíce moučkového cukru
| 1 lžíce malinovice
| 4 velké čokoládové placky
| dle potřeby: meduňka na ozdobu
Postup přípravy receptu Marcipánový krém na čokoládě:
Želatinu namočíme do studené vody. V hrnci zahřejeme polovinu smetany, rozdrobíme do ní marcipán a mícháme, až se rozpustí. Želatinu vymačkáme a necháme ve smetaně rozpustit. Žloutky s cukrem a likérem utřeme do krému, vmícháme do marcipánu a dáme vychladit. Smetanu a bílek odděleně ušleháme. Když začne marcipánová hmota želírovat, obojí do ní postupně vmícháme. Hmotou naplníme formy na věneček. Asi na 3 hod. postavíme do chladna. Rozmrazené maliny rozmačkáme s moučkovým cukrem a malinovicí a protlačíme sítkem. Věnečky vyklopíme na čokoládové placky, polijeme malinovou omáčkou a ozdobíme meduňkou.
Fotky receptu Marcipánový krém na čokoládě:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!