8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 02.05. 2024
Dnes má svátek Zikmund
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Máslové croissanty

fotka Máslové croissanty
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 120 min
Hodnocení:  ++++++-___
Počet hodnocení: 48

Použité suroviny receptu Máslové croissanty:

250 g hladké mouky  | 1/2 lžičky soli  | 2 lžičky cukru  | 1/3 kostky droždí  | 15 g másla (do těsta)  | 1 malé vejce  | 150 ml mléka  | 125 g vychlazeného MÁSLA!

Postup přípravy receptu Máslové croissanty:

Mouku si prosejte do mísy, přidejte sůl, cukr, droždí a změklé máslo, vyklepněte vejce a vlijte mléko. Nejprve vše promíchejte vařečkou a poté si těsto zpracujte na vále ručně. Nezpracovávejte moc dlouho, aby těsto nebylo přílíš pružné, je horší ho rozválet. Poté těsto dejte těsto do větší mísy a překryjte potravinářskou folii. Uložte jej na 12 hodin až dva dny do lednice.

Odpočaté a hlavně opravdu studené těsto rozválejte na pomoučněném vále do většího obdelníku.
Kostku 125g másla vyndejte z ledničky, poprašte moukou a snažte se ho rychle rozválet na placku o velikosti asi 2/3 rozměru obdelníku těsta. Těsto i máslo musí zůstat studené, jinak by se tuk mohl vstřebat do těsta a vznikla by z toho buchta.

Placku másla položte na kraj těsta( širší stranu másla k užší straně těsta). Nejprve přeložte to těsto bez másla přes máslo a poté přeložte tu druhou část. Lehce přitiskněte. Takto vzniklý obdelník z obou kratších stran přeložte dovnitř a zavřete jako knihu. Těsto nechte v chladu 30 minut odpočinout.

Po vyjmutí z lednice těsto rozválejte a ještě jednou zopakujte předchozí skládání. Poté těsto rozválejte na tenký velký obdelník a rozdělte jej na dva menší obdelníky. Šikmými řezy pak udělejte trojúhelníky na kterých udělejte na ktarší straně zářez asi 2 cm. Každý croiassant zarolujte od naříznuté strany směrem k jeho špičce. Naříznutou stranu přitom prsty roztáhněte a udržujte dál od sebe. Dlaní těsto stáčejte do ruličky a druhou rukou trochu natahujte špičku trojuhelníku.

Naskládejte croiassanty na plech a nechte je ještě chvíli kynout na teplém místě. Troubu si rozehřejte na 180 stupňů a povrch croiassantů potřete rozšlehaným vejcem, dejte péct do vyhřaté trouby dozlatova asi tak 15-20 minut.


Fotky receptu Máslové croissanty:

Máslové croissanty
Máslové croissanty
Máslové croissanty
Máslové croissanty
Máslové croissanty
Máslové croissanty
Máslové croissanty
Máslové croissanty
Máslové croissanty
Máslové croissanty
Fotky vložil: uschi3,teniska,Natural,allka,cudovluc,rrybicka 
Hodnocení receptu Máslové croissanty
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !