250 g cukru
| 8 žloutků
| 150 g změklé čokolády
| 50 g kandovaného ovoce
| 250 g neloupaných mletých mandlí
| z 8 bílků sníh
| 1/4 l červeného vína
| 1/2 dl rumu
| skořice
| hřebíček
| z 1/2 citrónu šťáva
| 2-3 lžíce cukru
Postup přípravy receptu Mokrý dort:
Cukr se žloutky utřeme do pěny, přidáme změklou čokoládu, zašleháme a pak přidáváme střídavě mandle s kandovaným ovocem a sníh z bílků. Pečeme v dortové formě velmi zvolna asi 1 hodinu. Upečený dort dáme na talíř a lžícemi poléváme tekutinou. Když se vsákne, dáme na několik hodin vychladnout. Před podáváním zdobíme šlehačkou.
Tekutina: všechny přásady krátce převaříme, koření vyndáme a poléváme moučník.
Fotky receptu Mokrý dort:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!