Použité suroviny receptu Evíkova babiččina bábovka:
125 g másla nebo rostlinného tuku
| 140 g moučkového cukru
| 2 balíčky vanilkového cukru
| 2 vajíčka
| 200 ml vlažného mléka
| 300 g polohrubé mouky
| 1 lžička prášku do pečiva
| 2 lžíce kakaa
| 50 g vlašských ořechů
| 1 malá ampulka vanilkového aroma
| strouhanka a tuk na vymazání formy
Postup přípravy receptu Evíkova babiččina bábovka:
Změklý tuk utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem do pěny. Postupně vmícháme žloutky, nasekané vlašské ořechy a vanilkové aroma. Potom přidáme vlažné mléko a větší část prosaté mouky s kypřícím práškem. Z bílků si ušleháme tuhý sníh a střídavě se zbylou prosátou moukou vmícháme do těsta.
Těsto rozdělíme na dva díly a do jedné přidáme dvě lžíce kakaa a promícháme. Kakaové a bílé těsto střídavě klademe do formy.
Pečeme cca 40 minut. A poté přeji dobrou chuť :o))
Obměna: místo vlašských ořechů můžeme použít lískové ořechy, citrónovu kůru nebo rozinky.