Postup přípravy receptu Jablkový závin z jogurtu:
Nejdříve zaděláme na vále těsto z mouky, tuku, vejcete a jogurtu. Těsto rozdělíme na čtyři bochánky a necháme je odpočinout. Mezitím si připravíme jablka, která oloupeme a nastrouháme. Připravíme si strouhanku, kterou můžeme na trošce tuku a spolu s trochou cukru osmahnout do růžova. Těsto rozválíme, plát posypeme strouhankou, položíme na ni nastrouhaná jablka, posypeme asi 2 lžícemi cukru, trochou skořice a přidáme pár rozinek. Na vše znova nasypeme trochu strouhanky /nebo namletého máku/. Vše ještě můžeme pokapat lžící rozpuštěného tuku. Množství těchto přísad volíme hlavně podle chuti. Závin zavineme. Tak pokračujeme u všech nohavic závinu. Závin potřeme rozpuštěným tukem. Pečeme asi 40 minut v předehřáté troubě na 170 stupňů. Během pečení závin potíráme mlékem. Upečený moučník pocukrujeme a necháme vystydnout.