Postup přípravy receptu Koláč s trhankou:
Do mísy dáme strouhanku, cukr, sůl, vanilkový cukr, citr. kůru a máslo. Droždí rozmícháme ve vlažném mléku a postupně zpracujeme do připravených surovin. Hněteme tak dlouho, dokud se nezačnou tvořit bubliny a těsto se přestane lepit na stěny mísy. Zakryté těsto necháme minimálně kynout 1 hodinu.
Těsto potom ještě jednou důkladně prohněteme a na vále posypaném moukou vyválíme. Placku přeneseme na plech vymazaný tukem a několikrát propíchneme vidličkou. Zakryjeme a necháme ještě 15 minut kynout. Z mléka, 80 g cukru a pudinkového prášku uvaříme pudink a necháme vychladnout. Višně slejeme do síta a necháme okapat. Do pudinku vmícháme rozinky, mandle a strouhaný kokos a náplní potřeme těsto.Troubu zahřejeme na 175 stupňů. Okapané višně rozdělíme na pudinkový krém. Ze zbytku cukru, mouky, vejce, másla a kysané smetany vypracujeme těsto. Z těsta odtrháváme kousky a rozložíme na višně. Koláč pečeme asi 40 minut až povrch zezlátne. Před podáváním ozdobíme čokoládovou polevou.