350 g hladké mouky
| 250 g cukru
| 10 lžic oleje
| 2 lžíce hořkého kakaa
| 1 prášek do pečiva
| 1 kypřící prášek do perníku
| 330 ml perlivé limonády
| 2 vejce
| 2 tabulky čokolády
| trochu mléka a másla
Postup přípravy receptu Lahodný perník:
Vše smícháme ručním šlehačem. Na plech dáme pečící papír a nalijeme těsto. Dáme do předehřáté trouby péct asi na 180 °C přibližně 20 minut. Musíme si ohlídat správnost upečení špejlí (aby se těsto nelepilo na špejli). Necháme vychladnout a připravíme si polevu. Dáme rozehřát máslo. Vsypeme nalámanou čokoládu a mícháme. Dle potřeby přilejeme mléko po troškách, aby čokoláda měla lesklou barvu a dobře se nám rozpustila. Potřeme s ní perník a můžeme posypat strouhaným kokosem nebo dle fantazie. Dáme perník do lednice vychladit.