Použité suroviny receptu Tvarohovo-rybízový koláč:
700 gr rybíz
| 100 gr cukr
| 1 ks vanilkový cukr
| 1 ks vejce
| 500 gr tvaroh
| máslo na vymazání
| mouka na vysypání
| 1 kostka droždí
| 1 lžíce cukr
| 400 gr polohrubá mouka
| 100 gr tuk
| 100 ml vlažné mléko
Postup přípravy receptu Tvarohovo-rybízový koláč:
Ze 4 lžic vlažného mléka, lžíce mouky a lžíce cukru vymícháme kašičku. Do té nadrolíme droždí a necháme na teplém místě vzjít kvásek.
Mezitím smícháme v míse zbytek ingrediencí na těsto. Těsto si připravíme z kostky droždí, lžíce cukru, polohrubé mouky, tuku a vlažného mléka. Tuk si předem rozpustíme. Přimícháme kvásek a zpracujeme vláčné těsto. Necháme alespoň 1 hodinu kynout.
Plech na pečení si vymažeme máslem a vysypeme moukou. Vložíme rozválené těsto a posypeme rybízem. Na rybíz navršíme náplň, kterou jsme vytvořili smícháním tvarohu, cukru, vanilkového cukru a vejce.
Koláč vložíme do trouby předehřáté na 160 °C a pečeme zhruba 45 minut.
Upečený rybízový koláč můžeme na závěr posypat moučkovým cukrem.