Použité suroviny receptu Ořechová roláda v čokoládové polevě:
200 g vlašských ořechů
| 180-200 g moučkového cukru
| 1 lžíce rozehřátého ztuženého tuku
| asi 100 ml rumu
| na obalení čokoládová poleva
| Náplň:
| 125 g másla
| 3 lžíce moučkového cukru
| 1 vanilkový cukr
Postup přípravy receptu Ořechová roláda v čokoládové polevě:
Změklé máslo utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem do pěny.
Nastrouhané ořechy smícháme s cukrem, rozehřátým tukem a zalijeme rumem. Hmotu vypracujeme a vyválíme na plát, který potřeme náplní a opatrně svineme. Roládu přelijeme čokoládovou polevou a v chladu necháme do druhého dne ztuhnout a rozležet.
Fotky receptu Ořechová roláda v čokoládové polevě:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!