500 g hladké mouky
| 40 g droždí
| 250 ml mléka
| 1 lžička soli
| 80 g másla
| 70 g moučkového cukru
| 60 g rozinek namočených v rumu
| 4 datle
| 50 g mléčné čokolády
| 1 žloutek
| 2 lžíce smetany na vaření
Postup přípravy receptu Ovocné bochníčky:
Doprostřed mouky rozmrvíme droždí, přidáme 1 lžičku cukru a trochu teplého mléka. Necháme 10 minut kynout, poté přidáme zbylé mléko, nakrájené máslo a moučkový cukr. Těsto důkladně vypracujeme a necháme 40 minut kynout.
Do těsta přisypeme okapané rozinky, nadrobno nasekané datle /jiné ovoce/ a čokoládu. Z těsta urobíme válec, který nakrájíme na 16 kusů. Každý vytvarujeme do koule a uložíme na plech vystlaný papírem na pečení. Bochníčky potřeme vyšlehaným žloutkem se smetanou a 30 minut pečeme při 180 stupních.
Fotky receptu Ovocné bochníčky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!