Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 09.05. 2024
Dnes má svátek Ctibor
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Pařížská linecká kolečka od hery

fotka Pařížská linecká kolečka od hery
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 60 min
Hodnocení:  +++++_____
Počet hodnocení: 6

Použité suroviny receptu Pařížská linecká kolečka od hery:

250 g hery  | 2 hrníčky hladké mouky  | 1 hrníček cukru moučka  | 1 balíček vanilkového cukru  | 250 ml smetany ke šlehání  | 100 g kakaa  | 1/2 hrníčku cukru krupice  | 150 g + 200 g čokolády na vaření  | 50 g pistáciových oříšků

Postup přípravy receptu Pařížská linecká kolečka od hery:

Vychlazenou Heru nakrájíme na drobné kousky, přidáme vejce a prosetý cukr moučka s hladkou moukou a ochutíme vanilkovým cukrem. Těsto řádně a rychle propracujeme, aby se nespařilo a bylo hladké a vláčné. Necháme 2 hodiny odpočinout v chladu. Vyválíme plát silný asi 4 mm a vypichujeme kolečka. V elektrické troubě pečeme při
180°C asi 15 minut.

Pařížskou náplň připravíme svařením smetany s cukrem krupice a kakaem. Sundáme z ohně a přidáme čokoládu nalámanou na malé kousky. Mícháme tak dlouho, až se čokoláda rozpustí, a dáme do chladničky ztuhnout.
Náplň je vhodné si připravit den dopředu.
Po zatuhnutí náplň vyšleháme elektrickým robotem, naplníme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou a nastříkáme na upečená linecká kolečka do tvaru špičky.

Čokoládu na vaření rozpustíme ve vodní lázni a lžičkou přeléváme kolečka s nastříkanou náplní. Povrch ozdobíme pistáciovým oříškem.

Tipy od Hery:
* při přípravě lineckých těst za použití Hery je důležité její vychlazení
* Heru nastrouháme na hrubém struhadle a vše částečně promícháme vidličkou nebo nožem a pak dobře propracujeme rukama na hladké těsto
* pokud těsto zpracováváme v elektrickém robotu, volíme nejnižší rychlost
* těsto nesmíme propracovávat příliš dlouho, aby Hera nezměkla a nenasákla se do mouky, tím by se těsto spařilo a potom se špatně tvaruje a po upečení je tvrdé a drobivé
* polotovary těst necháme odpočinout nejméně 2 hodiny v chladu, snadněji se vyvaluje a po upečení si zachovává žádaný tvar

Dobrou chuť přeje Hera.


Fotky receptu Pařížská linecká kolečka od hery:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Pařížská linecká kolečka od hery
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !