Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 27.04. 2024
Dnes má svátek Jaroslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Pikantní lilky s bramborovou kaší

fotka Pikantní lilky s bramborovou kaší
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 60 min
Hodnocení:  ++++______
Počet hodnocení: 8

Použité suroviny receptu Pikantní lilky s bramborovou kaší:

1 balení lilku (menší kus)  | 3 stroužky česneku  | 20 dkg žampionů  | 15 g papriky (1 kus)  | 15 g rajče (1 kus)  | 1 špetku soli  | 500 g brambor  | 1 balení mléka  | 1 balení Rama Crème Bonjour kostka  | 1 špetku pálivé či sladké papriky

Postup přípravy receptu Pikantní lilky s bramborovou kaší:

Nejprve si oloupeme brambory. Nakrájíme je na kostky, nebo tak jak jsme zvyklí, a dáme vařit do osolené vody. Přikryjeme pokličkou, aby se vaření urychlilo a spotřebovalo se tak i míň energie.
Pak si vezmeme lilek, který omyjeme a rozkrojíme podélně. Stopečku opatrně odkrojíme. Poté si vezmeme polévkovou lžíci nebo menší nůž a dužinu vydlabeme.
Dáme si ji na prkénko či vetší talíř, nakrájíme ji na co nejmenší kousky a to společně s paprikou, rajčetem, a žampiony. Poté to vše dáme smažit na pánev a smažíme na Ramě. Přidáme k tomu prolisovaný česnek, trošku mleté pálivé (nebo sladké) papriky (aby směs dostala barvu) a necháme to mírně podlité dusit. Pouze mírně podlijeme, neboť tato směs sama o sobě pustí šťávu.
Lilky mezitím dáme do kameninové mísy, do které jsme předtím dali kousky Ramy. Až máme směs podušenou, necháme ji třeba na sítu odkapat od přebytečného tuku a vody a dáme ji do vydlabaných lilků.
Necháme péct do doby, až se lilek jakoby smrskne a vše je měkké a voní to.
Mezitím se nám dovařily brambory, které našťoucháme a přidáme mléko. Štoucháme tak dlouho, dokud z toho nevznikne vláčná kaše. Poté servírujeme na talíř s upečeným lilkem.
Můžeme přidat dle chuti oblohu, či bílý jogurt.


Fotky receptu Pikantní lilky s bramborovou kaší:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Pikantní lilky s bramborovou kaší
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !